Penki grūdai košei (400 g)

Penki grūdai košei - garsusis Ustukių malūno produktas, kurio viliojančiu skoniu įvairiuose renginiuose Lietuvoje ir užsienyje ne kartą gardžiavosi gurmanai.

 

Paruošimo būdas: mirkyti 8-12 val. Išbrinkusius grūdus virkite ant mažos ugnies 15-20 minučių (1 stiklinė kruopų, 3 stiklinės vandens). Galima nemirkyti, tada virti reikės ilgiau: 40-50 minučių. Verdant patariama įdėti sviesto, aliejaus, lauro lapų, druskos bei kitų mėgstamų prieskonių.

Sudedamosios dalys: neskaldyti kviečiai, neskaldyti miežiai, skaldyti žirniai, neskaldyti rugiai (būdinga žalsva spalva), neskaldytos avižos. 100 g produkto maistingumas: 1433 kJ/ 342 kcal, riebalai 1,7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,3 g, angliavandeniai 71,5 g, iš kurių cukrų 2,4 g, skaidulinės medžiagos 15,3 g, baltymai 14,2 g, druska 0,01 g. Laikyti sausoje vietoje. Atidarius pakuotę laikyti sandariai uždarytą. Grynasis kiekis: 400 g. Kilmės šalis: Lietuva. 

0.85€